Paula

Hallo

Ik ben Paula Claassen al enkele jaren lid van de ruilkring.

Het is een leuk systeem, iets voor de ander doen of ruilen en daarvoor onze lokale munt, Jan van Cuijkjes, te  krijgen.

Je kunt vragen of iemand karweitjes voor jou komt doen ,die je zelf niet kunt ,of niet leuk vind. De ander hoeft niet perse bij jou iets terug te doen dat kan ook bij een ander lid. Zo gaan ook veel artikelen als boeken, kleding, huishoudelijke zaken, workshops enz., enz. van de een naar de ander.

Als je een kletscafé organiseert , komen de leden die tijd en zin hebben bij jou  op de koffie/thee met eventueel hun ruilspulletjes.

Er word dan gezellig met elkaar gekletst en geruild als er iets van je gading bij zit. Zo,n bijeenkomst duurt meestal 3 uurtjes en die uren vliegen om.

Eens in de maand is er een kletscafé, nu was het mijn beurt een kletscafe te organiseren (dit gebeurt op vrijwillige basis).

Maaike was rond 2 uur aanwezig en heeft meteen naar de stoelen en tafels gekeken die ik in de verhuuraanbieding heb (handig voor feestjes). Daarna kwamen ook Nicolette, Nicole en Henk, Karel, Jan, Willy, en Anna. Ook ons nieuwste lid, Karel, was erbij. Leuk om zo meteen wat andere leden te ontmoeten en leren kennen.

Met dit gezellige clubje heb ik een beetje mijn 50ste verjaardag gevierd. Ik had samen met mijn dochter taarten gebakken, die door de leden en mijn eigen kinderen lekker zijn opgegeten. Iedereen heeft ervan gesmuld. We hebben zo lang aan tafel gezeten (eten en drinken, en snoepen) en leuke verhalen met elkaar gedeeld, dat er maar weinig tijd en animo was voor de ruilhandel.

Ik ben tenslotte 50 geworden. Ik vertelde dat er 10 sara,s waren geweest en er zich al 4 bekend hadden gemaakt. Verschillende leden kenden dit gebruik niet. Ik heb verteld hoe het ging en hoe leuk het was. Veel gelachen natuurlijk! Ik vond het enig!

Het was een gezellige bijeenkomst, die eindigde zo kort na 17.oo uur. De een na de ander vertrok richting huis, en ik ging voor mijn gezin pannenkoeken bakken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze Ruilkring? Kijk dan op onze website, www.ruilkringcuijk.nl voor meer informatie.

Wie weet mogen we jou ook ontmoeten bij ons eerstvolgende kletscafé.